+
Burokėliai su ožkos sūriu, juoduoju šokoladu ir lazdyno riešutais
+
Žiedinių kopūstų ir ruginės duonos sriuba su ožkos pieno sūriu bei juoduoju šokoladu
+
Triušiena su kriaušėmis ir porais
+
Vištienos kepenėlių paštetas su obuolių ir svogūnų džemu
+
Antiena su obuolių ir juodųjų serbentų padažu
+
Cinamono skonio ledai su obuolių ir šalavijų kiaušininiu kremu bei sausainių trupiniais
+
Borjomi
+
Borjomi
+
Borjomi
Grįžti

Modernios Kalėdos

Kitokių ir intriguojančių vaišių idėjos jūsų šventėms. Juk Kalėdos neatsiejamos nuo staigmenų! Patiekalus šiam vaišių stalui pristato restoranas „The Gallery“.

Burokėliai su ožkos sūriu, juoduoju šokoladu ir lazdyno riešutais

SpausdintiPrint
Burokėliai su ožkos sūriu, juoduoju šokoladu ir lazdyno riešutais
Ingredientai 2 porcijoms:
Vienas vidutinio dydžio burokėlis
4 žvaigždanyžiai
60 g ožkos sūrio
Trečdalis plytelės smulkinto juodojo šokolado
40 g smulkintų lazdyno riešutų
Vienas nedidelis obuolys
50 g sviesto
3 šaukšteliai cukraus
Trečdalis arbatinio šaukštelio druskos
Žiupsnelis pipirų
Paruošimas:
  • Nuplaukite burokėlius, kartu su žvaigždanyžiais įvyniokite juos į foliją ir kepkite orkaitėje 180º laipsnių temperatūroje 100 minučių. Supjaustykite burokėlius riekelėmis.
  • Iš ožkos pieno sūrio suformuokite nedidelius rutuliukus.
  • Nuskuskite obuolius, susmulkinkite juos mažais kubeliais ir apkepinkite ant sviesto ir cukraus, kol visiškai suminkštės iki tyrės konsistencijos. Karamelizuokite iki tirštos masės. Sudėkite į smulkintuvą ir maksimaliu režimu viską smulkinkite 5 minutes. Atvėsinkite.
  • Burokėlius pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Išdėliokite juos lėkštėse: porciją sudaro 3 riekelės burokėlių. Ant burokėlių išdėliokite ožkos sūrio rutuliukus, po tris vienetus ant kiekvieno gabalėlio. Šalia ožkos sūrio užtepkite šiek tiek karamelizuotų obuolių džemo. Viską pabarstykite juoduoju šokoladu ir lazdyno riešutais. Patiekalas lengvas, tačiau itin patraukiantis akį, todėl jei nejučia prisiskanausite vienu kitu ožkos sūrio gabalėliu per daug – po to būtinai išgerkite „Borjomi“.

Žiedinių kopūstų ir ruginės duonos sriuba su ožkos pieno sūriu bei juoduoju šokoladu

SpausdintiPrint
Žiedinių kopūstų ir ruginės duonos sriuba su ožkos pieno sūriu bei juoduoju šokoladu
Ingredientai 2 porcijoms:
100 g žiedinių kopūstų
Pusė nedidelio svogūno
40 g ožkos pieno sūrio
50 g sviesto
Pusė arbatinio šaukštelio druskos
Pusė arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
300 ml pieno
Penktadalis plytelės juodojo šokolado
30 g ruginės duonos trupinių
Paruošimas:
  • Smulkiai supjaustykite žiedinius kopūstus. Kotą išpjaukite, jo nenaudokite.Svogūnus supjaustykite smulkiais pusžiedžiais. Sudėkite kopūstus ir svogūnus į puodą plačiu dugnu, apiberkite juodaisiais pipirais ir viską apkepkite svieste. Kepkite 2 minutes ant vidutinės kaitros. Po to užpilkite pienu ir virkite viską 15 minučių, kol žiediniai kopūstai visiškai suminkštės.
  • Tuomet viską sudėkite į smulkintuvą, užberkite druska ir sudėkite duonos trupinius. 5 minutes smulkinkite maksimaliu režimu. Gautą masę perkoškite. Išpilstykite sriubą į indus.
  • Ožkos sūrį suformuokite nedideliais rutuliukais ir sudėkite į sriubą (porcijai reikia 3 vienetų). Susmulkinkite juodąjį šokoladą ir pabarstykite juo sriubą kiekviename dubenėlyje, dviejuose priešinguose šonuose.
  • Jei gardžios sriubos suvalgysite kelias porcijas ir skrandyje neliks vietos antram patiekalui – tai ženklas, kad reiktų išgerti natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“.

Triušiena su kriaušėmis ir porais

SpausdintiPrint
Triušiena su kriaušėmis ir porais
Ingredientai 2 porcijoms:
Triušienai:
300 g triušienos
Šešios skiltelės česnako
Pusė mažos morkos
Trečdalis nedidelio svogūno
20 g salierų
50 ml balto vyno
50 g sviesto
Pusė arbatinio šaukštelio druskos
500 ml vandens
Garnyrui:
60 g džiovintų kriaušių
Pusė šviežios kriaušės
džiovintų porų
Daržovių padažui:
200 g triušienos kaulų
Pusė vidutinio dydžio morkos
Aštuonios skiltelės česnako
Pusė vidutinio dydžio svogūno
30 g salierų
50 ml balto vyno
20 ml brendžio
2 šaukštelių medaus
200 ml vandens.
Paruošimas:
Triušiena
  • Įkaitintame puode su sviestu apkepinkite triušienos gamybai skirtus česnakus, morkas, svogūnus ir salierus. Daržovėms apkepus sudėkite triušieną, supilkite baltą vyną ir toliau viską troškinkite apie 1 valandą.
Daržovių padažas
  • Morkas, česnakus, svogūnus ir salierus sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant žemos kaitros, kol beveik išgaruos vanduo. Po to perkoškite per koštuvą, įdėkite medaus, brendžio ir garinkite iki tinkamos konsistencijos.
Galutinis patiekalo paruošimas
  • Džiovintas kriaušes išdėliokite lėkščių šone per lėkščių vidurį. Ant viršaus dėkite troškintą triušieną. Ją pašlakstykite daržovių padažu ir ant viršaus uždėkite džiovintus porus. Greta patiekite šviežią kriaušę (prieš tai nuskuskite, nupjaustykite šonus, ties viduriu išimkite sėklas, nugnybkite viršūnėlę ir perpjaukite perpus), o po vakarienės patiekite natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“.

Vištienos kepenėlių paštetas su obuolių ir svogūnų džemu

SpausdintiPrint
Vištienos kepenėlių paštetas su obuolių ir svogūnų džemu
Ingredientai 2 porcijoms:
Paštetui:
100 g sviesto
100 g kepenėlių
2 kiaušiniai
Trečdalis arbatinio šaukštelio druskos
Žiupsnelis pipirų
Vienas nedidelis svogūnas
30 ml konjako
Džemui:
Vienas nedidelis svogūnas
Trečdalis vidutinio dydžio obuolio
30 ml balto vyno acto
100 ml vandens
4 šaukšteliai cukraus
Paruošimas:
Paštetas
  • Apvalykite vištienos kepenėles. Į smulkintuvą sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską suplakite maksimaliu režimu 4 minutes. Sudėkite kepenėles. Toliau viską kartu smulkinkite maksimaliu režimu 4 minutes. Baigdami lengva srovele ant viršaus pilkite prieš tai išlydytą sviestą. Supylę visą sviestą maksimaliu režimu plakite dar 5 minutes, kol gausis vientisa masė. Ją supilkite į molinį indą, išklotą storu karščiui atspariu maistiniu plastiku. Į kepimo skardą įpilkite vandens ir įstatykite indą su pašteto mase. Viską užklokite folija. 35 minutes virkite orkaitėje 98º C laipsnių temperatūroje.
Obuolių ir svogūnų džemas
  • Raudonuosius svogūnus supjaustykite tvarkingais pusės centimetro kubeliais, užpilkite actu, vandeniu ir cukrumi. Viską virkite, kol suminkštės svogūnai ir beveik nugaruos skystis. Pabaigoje sudėkite nuluptus ir tokiais pat kubeliais supjaustytus obuolius. Viską maišydami dar pavirkite, kol obuoliai įgaus svogūnų spalvą. Atvėsinkite.
Patiekimas
  • Atpjaukite 1 cm storio pašteto juostą skersai ir apipjaustykite iš visų pusių, kad gautųsi tvarkingas, taisyklingas stačiakampis. Lėkštėje padėkite duonos riekelę. Ant jos, naudodami šlapią peilį, uždėkite vištienos kepenėlių paštetą. Ant pašteto plona juostele užtepkite raudonųjų svogūnų ir obuolių džemą. Pasimėgavę šiuo mėsišku gardumynu išgerkite natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“.

Antiena su obuolių ir juodųjų serbentų padažu

SpausdintiPrint
Antiena su obuolių ir juodųjų serbentų padažu
Ingredientai 2 porcijoms:
Mėsos padažui:
500 g galvijų kaulų
Du česnakai
Vienas mažas svogūnas
50 g saliero šaknies
200 ml raudono vyno
Viena maža morka
2 l vandens
Juodųjų serbentų padažui:
100 ml juodųjų serbentų tyrės
30 ml brendžio
50 ml grietinėlės
3 šaukštų medaus
Antienai:
500 g antienos filė
Trečdalis arbatinio šaukštelio druskos
Žiupsnelis pipirų
60 g džiovintų obuolių
Paruošimas:
Mėsos padažas
  • Visas šaknines daržoves bei kaulus 10 minučių apkepkite orkaitėje 180º C laipsnių temperatūroje. Užpilkite šaltu vandeniu ir vynu, viską virkite 48 valandas. Perkoškite per koštuvą, nugarinkite iki reikiamos konsistencijos.
Juodųjų serbentų padažas
  • Juodųjų serbentų tyrę sumaišykite su brendžiu, grietinėle ir medumi, viską užvirkite, pavirkite vieną minutę, gerai išmaišykite.
Antiena
  • Keptuvėje apkepkite antienos filė ant išorinės pusės, kol odelė apskrus iki karamelės spalvos. Pabarstykite druska, pipirais ir įdėkite į 180º C laipsnių temperatūros orkaitę 3 minutėms. Ištraukite iš orkaitės mėsą ir leiskite jai pusę minutės pailsėti ant pjaustymo lentos. Perpjaukite išilgai.
Patiekimas
  • Pabarstykite lėkštę džiovintais obuoliais, aplink pašlakstykite serbentų padažu. Užpilkite mėsos padažą ant antienos. Prie šio patiekalo puikiai derės keptas obuolys, o po jo, žinoma, natūralus mineralinis vanduo „Borjomi“.

Cinamono skonio ledai su obuolių ir šalavijų kiaušininiu kremu bei sausainių trupiniais

SpausdintiPrint
Cinamono skonio ledai su obuolių ir šalavijų kiaušininiu kremu bei sausainių trupiniais
Ingredientai 2 porcijoms:
Kremui:
Trijų kiaušinių tryniai
50 ml obuolių sulčių
30 šalavijų lapelių
150 ml grietinėlės
3 šaukštelių cukraus
Ledams:
Trijų kiaušinių tryniai
4 šaukšteliai cukraus
125 ml grietinėlės
125 ml pieno
3 cinamono lazdelės
Papuošimui:
25 g zefyrų
40 g džiovintų obuolių
60 g sausainių trupinių
Paruošimas:
Kremas
  • Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite kartu su cukrumi. Grietinėlę ir obuolių sultis užvirinkite, nuimkite nuo kaitros ir sudėkite šalavijų lapelius. Viską gerai išmaišykite, perkoškite per tankų koštuvą.
  • Sausainių trupiniais padenkite karščiui atsparius indų dugnus, supilkite kiaušinių kremą į formeles ir orkaitėje virkite 98º C laipsnių temperatūroje 35 minutes, po to atvėsinkite, kad sustingtų kremas.
Ledai
  • Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Naudodami plakimo šluotelę gerai išplakite su cukrumi. Grietinėlę, pieną ir cinamono lazdeles sudėkite į puodą, užvirinkite, nuimkite nuo kaitros ir uždenkite folija. Palikite cinamono lazdeles brinkti apie 30 minučių. Tada supilkite puodo turinį į kiaušinių ir cukraus plakinio masę, viską gerai išplakite ir perkoškite per tankų koštuvą. Supilstykite į ledų indelius, atvėsinkite ir sudėkite į šaldytuvą visiškai užšalti.
Galutinis paruošimas
  • Obuolių ir šalavijų kremui atvėsus, išdėliokite ant jo zefyrus ir džiovintus obuolius, o šalia naudodami valgomąjį šaukštą suformuokite iš šaldytuvo išimtus ledus. Apibarstykite juos sausainių trupiniais.
  • Šis gaivus desertas puikiai tiks užbaigti bet kurią šventinę vakarienę, o jeigu prisiskanavote tiek, kad nė desertui neliko vietos – išgerkite „Borjomi“.

Borjomi

SpausdintiPrint
Borjomi
Borjomi
  • Šventinės vaišės – ir gardžiausios, ir gausiausios, todėl ant stalo turi atsirasti vietos ir natūraliam mineraliniam vandeniui „Borjomi“. Jis bus kaip tik tai, ko reikia po sočių šventinių pietų ar vakarienės, ypač jei pasijusite netyčia prisiskanavę keliais kąsneliais per daug.