+
Silkė pataluose
+
Naminės mišrainės tortas
+
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su virtu kiaulienos liežuviu
+
Vištienos vyniotinis su apelsinais
+
Jūros lydeka tešloje
+
Įdarytas viščiukas su džiovintomis spanguolėmis ir kmynų karamele
+
Grybukai
+
Borjomi
+
Borjomi
Grįžti

Vaikystės Kalėdos

Šių patiekalų skonis ir kvapas prisiminimais nukels į jaukias bei sočias Kalėdas pas mamą.Vaišes vaikystės nostalgija dvelkiančiam stalui pristato virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Silkė pataluose

SpausdintiPrint
Silkė pataluose
Ingredientai:
4 vidutinio dydžio morkos
4 vidutinio dydžio bulvės
4 burokėliai
4 virti kiaušiniai
4 vienetai silpnai sūdytos silkės filė
400 g majonezo
2 svogūnai
Krapų pagal skonį
Paruošimas:
  • Morkas, bulves ir burokėlius nuvalykite bei išvirkite. Tada šias daržoves sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus supjaustykite ir iškepkite. Silkę supjaustykite plonais gabaliukais. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir trynius sutarkuokite per smulkią tarką.
  • Paimkite apvalų indą. Visus ingredientus sluoksniuokite tokia eilės tvarka: bulvės, silkė, svogūnai, majonezas, morkos, burokėliai, majonezas. Viską papuoškite tarkuotu tryniu, baltymu ir krapais. Kad „patalai“ būtų patogesni, po valgio išgerkite natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“.

Naminės mišrainės tortas

SpausdintiPrint
Naminės mišrainės tortas
Ingredientai:
4 vidutinio dydžio morkos
6 vidutinio dydžio bulvės
8 vidutinio dydžio marinuoti agurkai
Mažas stiklainis konservuotų žalių žirnelių
1 šviežias agurkas
200 ml majonezo
4 virti kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis juodųjų pipirų
5 virti putpelių kiaušiniai
Krapų papuošimui
Paruošimas:
  • Nuvalykite ir išvirkite morkas bei bulves. Morkas, bulves, marinuotus agurkus, šviežią agurką bei kiaušinius supjaustykite kubeliais. Sudėkite žirnelius. Viską sumaišykite dideliame apvaliame inde, o gautą mišinį pabarstykite druska bei pipirais ir papuoškite krapais, putpelių kiaušiniais bei majonezu. Toks tortas neabejotinai Jus pasotins, o tam, kad atgautumėte lengvumą skrandyje, rekomenduojame išgerti „Borjomi“.

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su virtu kiaulienos liežuviu

SpausdintiPrint
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su virtu kiaulienos liežuviu
Ingredientai:
1,5 kg kiaulienos sprandinės
2 virti kiaulienos liežuviai
4 šalto rūkymo šoninės juostelės
Maltų pipirų pagal skonį
Druskos pagal skonį
Paruošimas:
  • Iš sprandinės padarykite ilgą, plokščią pagrindą. Kiaulienos liežuvius ir šoninės juosteles sudėkite ant viršaus, pabarstykite druska ir pipirais. Susukite į maistinę plėvelę ir virkite pusantros valandos. Išvirus leiskite vyniotiniui atvėsti ir patiekite ant stalo. Jei bus labai skanu ir netyčia suvalgysite vyniotinio per daug – išgerkite „Borjomi“.

Vištienos vyniotinis su apelsinais

SpausdintiPrint
Vištienos vyniotinis su apelsinais
Ingredientai:
1 kg vištienos šlaunelių mėsos
1 kg vištienos šlaunelių faršo
2 apelsinai
1-2 morkos
4 skiltelės česnako
1 svogūnas
50 ml aliejaus
Druskos pagal skonį
Paruošimas:
  • Susmulkinkite česnako skilteles. Nulupkite apelsiną ir susmulkinkite jo žievelę. Šlaunelių mėsą sudėkite ant kvadrato formos maistinės plėvelės, oda į apačią. Apibarstykite ją druska, smulkintais česnakais ir smulkinta apelsino žievele.
  • Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite ir sudėkite į faršą. Tada uždėkite faršą ant šlaunelių mėsos, suvyniokite viską į vyniotinį ir virkite apie 50 minučių. Po virimo vyniotinį kuo nors prispauskite. Jį patartina pjaustyti kitą dieną.
  • Sotus vištienos vyniotinis tikrai sužavės Jūsų šeimą ir draugus. Na, o jei jie netyčia praras saiką ir suvalgys jo per daug – turėkite prie stalo pasiruošę natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“.

Jūros lydeka tešloje

SpausdintiPrint
Jūros lydeka tešloje
Ingredientai 6 porcijoms:
600 g lydekos filė
200 ml grietinės
4 kiaušiniai
200 g miltų
200 ml aliejaus
1 arbatinis šaukštelis sausų smulkintų petražolių
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Paruošimas:
  • Žuvį nusausinkite ir supjaustykite rombais. Užmarinuokite su druska, pipirais ir petražolėmis.
  • Kiaušinius išplakite. Sumaišykite juos su miltais, grietine ir druska, taip gausite tešlą. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, žuvį pamirkykite į tešlą, dėkite keptuvę ir apkepkite iki gražios rusvos spalvos. Vaišinkitės, o kad sočiai prisikirtus žuvies skrandyje pasidarytų lengviau – išgerkite „Borjomi“.

Įdarytas viščiukas su džiovintomis spanguolėmis ir kmynų karamele

SpausdintiPrint
Įdarytas viščiukas su džiovintomis spanguolėmis ir kmynų karamele
Ingredientai:
1 viščiukas
500 g vištienos faršo
50 g džiovintų spanguolių
2 valgomieji šaukštai kepintų svogūnų
1 valgomasis šaukštas druskos
1 arbatinis šaukštas pipirų
6 skiltelės česnako
100 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis kmynų
50ml aliejaus
Paruošimas:
  • Vištą perpjaukite per pusę, bet ne iki pabaigos. Tris skilteles česnako susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, cukrumi, druska bei pipirais. Tada gauta mase aptepkite vištą ir palikite nakčiai.
  • Kitą dieną maltą faršą sumaišykite su spanguolėmis, svogūnais ir likusiomis trimis skiltelėmis česnako, prieš tai jas susmulkinę. Sudėkite faršą į vištą. Grąžinkite vištai jos pirminę formą, tą vietą, kurioje ji buvo perpjauta, sutvirtindami su dantų krapštukais. Kepkite orkaitėje 1 valandą 180˚ C laipsnių temperatūroje.
  • Cukrų sumaišykite su kmynais ir pakaitinkite. Įdarytas viščiukas taps pačia sočiausia stalo puošmena, ir jei Jūsų šeima suvalgys jį visą, po to tikrai bus sunku pakilti nuo stalo. Todėl iš karto pasirūpinkite, kad ant stalo stovėtų bent butelis, o dar geriau – du buteliai mineralinio vandens „Borjomi“.

Grybukai

SpausdintiPrint
Grybukai
Ingredientai:
Grybukai:
3 stiklinės miltų
200 g margarino
3 kiaušiniai
Pusė stiklinės cukraus
200 g grietinės
Pusė arbatinio šaukštelio maistinės sodos
Šokoladinis glajus:
7 valgomieji šaukštai grietinės
5 valgomieji šaukštai kakavos
50 g cukraus pudros
Baltasis glajus:
50 g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
Aguonų papuošimui
Paruošimas:
  • Išplakite kiaušinius su cukrumi. Tada sudėkite margariną, prieš tai jį palaikę kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. „Nugesinkite“ sodą grietine. Po to sodą ir miltus supilkite į tą pačią masę bei viską gerai išmaišykite.
  • Pakaitinkite specialią grybukų formą ant viryklės. Patepkite ją su aliejumi ir įpilkite tešlą. Apkepkite grybuką iš kiekvienos pusės po 4 minutes, atvėsinkite.
  • Išplakite kiaušinio baltymą su cukraus pudra. Pamerkite į gautą masę grybuko „kojelę“. Tada „kojelę“ pamirkykite aguonose. Palikite išdžiūti.
  • Sumaišykite šokoladinio glajaus ingredientus puode ir pašildykite iki vientisos masės. Iškeptą grybuką paimkite už „kojelės“ ir pamerkite į glajų. Vėl palikite išdžiūti.

Borjomi

SpausdintiPrint
Borjomi
Borjomi
  • Šventinės vaišės – ir gardžiausios, ir gausiausios, todėl ant stalo turi atsirasti vietos ir natūraliam mineraliniam vandeniui „Borjomi“. Jis bus kaip tik tai, ko reikia po sočių šventinių pietų ar vakarienės, ypač jei pasijusite netyčia prisiskanavę keliais kąsneliais per daug.